0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

7XM Extractor

De 7XE Extractor is een lastoorts met geïndegreerde rookafzuiging. De toorts kan worden aangesloten op een centraal afzuig-systeem of op een stand-alone unit.

Voordeel van deze mobiele afzuiging-unit met een geïntegreerde filter-systeem is dat deze op wisselende werkplekken kan worden ingezet.

De innovatie bestaat uit de volgende onderdelen:
*  Lastoorts met integrale bronafzuiging (55 m3/uur);
*  Een conisch verlopende afzuigslang Ø 36 mm verlopend naar Ø 44 mm;
*  Een centraal afzuigsysteem met constante flow regeling en filtersysteem en (optioneel) een mobiel filtersysteem met multicyclonen (2015).

De rook-afzuigtoorts reduceert de blootstelling van de lasser aan lasrook, gemeten in de TNO Worst Case Room, met maar liefst 90 – 95 %. De huidige generatie rook-afzuigtoortsen geven een vermindering van een factor 2 terwijl de Extractor een factor 20 realiseert. Een spectaculaire ontwikkeling ! Deze innovatie is mogelijk door de positionering van de afzuigopeningen in de top van de afzuigkop van de lastoorts en daarmee zeer dicht bij het smeltbad van de las. Door de conische vorm van de afzuigkop stroomt het schermgas met een hogere snelheid uit. Dit zorgt ervoor dat het schermgas niet wordt afgezogen en het smeltbad van de las bereikt en een goede laskwaliteit wordt gegarandeerd. Voorhet concept van afzuigopeningen (vorm, positionering), snelheid uitstromend schermgas en de capaciteit afzuig/filterinstallatie is door TNO een patentaanvraag ingediend.

Het zicht op het laswerk is geoptimaliseerd door het conisch ontwerp van de afzuigkop. De koppeling tussen lastoorts en afzuiginstallaties is gerealiseerd met een flexibel kogelgewricht in combinatie met een conisch verlopend afzuigslang (diameter dicht bij handvat Ø 38 mm en dichtbij afzuigunit Ø 50 mm). Met deze twee ontwerpkeuzes wordt de hanteerbaarheid van de lastoorts aanzienlijk verbeterd. De keuze van de materialen van de lastoorts isgebaseerd op warmteoverdracht, robuustheid en brandveiligheid.

Alles onder ons motto:  ‘Designed to work, for welders by welders

Voor meer informatie of demonstratie van de 7XM Extractor toorts kunt u contact opnemen met uw accountmanager of onze verkoop binnen dienst. tel.: 0592-346250 optie 2.