0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Kumoweld: GENOMINEERD!

Kumoweld: Maatschappelijk verantwoord lassen in Assen

Een totaalpakket aan producten en diensten voor de lasindustrie in Noord-Nederland. Van het verzorgen van lassers met het hoogst mogelijke certificaat, tot en met al het lasapparatuur dat je maar kunt bedenken. Dat is wat Kumoweld uit Assen biedt. ‘De klant volledig ontzorgen’ noemen ze dat. Directeur René Kuipers: “We staan binnen een half uur op de stoep bij een klant in Drenthe, dus dat willen we ook kunnen voor onze klanten in Friesland. Daarom werken we nu keihard aan een nieuwe Friese vestiging.”

Van generalist naar specialist
Kumoweld is een familiebedrijf. De ouders van René startten het bedrijf in 1983. In 2007 nam hij het samen met zijn broer Richard over. De huidige onderneming is totaal anders dan vroeger. René: “Vroeger deden we hetzelfde als onze concurrent en dan kun je eigenlijk maar op één ding worden afgerekend: namelijk de prijs. En geloof me: er is altijd wel iemand goedkoper. Dus dat hou je niet lang vol. Daarom wilden we ons bewust specialiseren en van die generalistenrol af. Dat is gelukt! Nu gaan we dit verder uitbouwen. Zo investeren we, naast de nieuwe vestiging in Friesland, ook in ‘Welderbrand’. Met dit unieke totaalconcept kunnen wij het complete pakket leveren en ook direct voorrekenen wat de klant, of de potentiële klant, kan besparen. We kijken en denken mee in de gehele productieomgeving en sluiten aan bij de eindgebruiker.”

MVO-ambassadeur
Drie jaar geleden werd Kumoweld benoemd tot MVO-ambassadeur voor Assen. Afgelopen twee jaar werd een duurzaamheidsprofiel opgesteld. Hierin staat omschreven hoe men met MVO (Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen) omgaat. Kumoweld werkt mee aan de circulaire economie en heeft een vitaliteitsprogramma voor medewerkers. Het profiel is op de Duurzaam Ondernemen Agenda terecht gekomen. René voegt toe: “We zijn gevraagd voor het Koploperproject in Assen, zodat we zo duurzaam mogelijk kunnen ondernemen. Dit is één van de onze speerpunten de komende tijd.”

Sfeer belangrijk
Vertegenwoordigers zijn heel belangrijk in de wereld van Kumoweld. Die genereren immers de orders. “Ook al verkoopt een vertegenwoordiger als de beste, hij vliegt er echt uit als hij zou zorgen voor een vervelende sfeer binnen ons bedrijf”, stelt René. “Ik vind sfeer het allerbelangrijkst binnen een bedrijf. We zijn een transparante organisatie en ik wil geen rotte appels aan de boom. Gelukkig is de sfeer hartstikke goed binnen ons bedrijf. Iedereen is erg betrokken. “Gisteren kwam één van onze vrachtwagenchauffeurs met een Guns N’ Roses-shirt aan op kantoor. Dus ik vroeg of zijn bedrijfskleding op was. De chauffeur gaf aan dat hij vakantie had en daarom nog vrijetijdskleding droeg. Vervolgens bleek dat hij net had gehoord dat zijn vrachtwagen klaar was en die had hij alvast even opgehaald. Kijk: als je tijdens je vakantie toch even naar het werk gaat, zit het qua sfeer wel goed, lijkt mij!” concludeert René lachend.