0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Kumoweld wordt ABB Robotics Benelux partner voor Noord Nederland.

Lashuis Kumoweld uit Assen is vanaf woensdag 7 oktober officieel partner van robotleverancier ABB Robotics Benelux, voor de regio Noord Nederland.

Door de enorme vraag naar lasrobots in  Noord Nederland zijn ABB Robotics en Kumoweld een samenwerking aangegaan. Kumoweld is het eerste lashuis welke industriële lasrobots gaat leveren aan eindgebruikers, Kumoweld vult hiermee de behoefte in die bestaat in Noord Nederland.

René Kuipers van Kumoweld hierover: ‘’Kumoweld is erg trots op deze samenwerking, we zien het als een bekroning. We hebben alles nu in eigen huis om de eindgebruiker écht te ontzorgen. Met onze partners ABB, Dinse (robotlastoortsen), en EWM Hightech Welding bieden we een totaaloplossing voor robottoepassingen, over enkele maanden komen we bovendien met een revolutie als het gaat om Cobot oplossingen.’’

ABB Robotics is al jaren toonaangevende leverancier/fabrikant van industriële robots en robotsoftware, apparatuur en complete applicatieoplossingen. Ze zijn dan ook  thuis in 53 landen en hebben meer dan 400.000 robots geïnstalleerd.

(V.l.n.r.:  Martin Visser van ABB Robotics en René Kuipers van Kumoweld.)

Naast leverancier van robotoplossingen worden de lasspecialisten van Kumoweld door middel van trainingen bij ABB Robotics opgeleid tot experts op gebied van robotlassen. Zo is Kumoweld klaar voor de toekomst van robotica. 

Beide partners kijken uit naar een mooie toekomst en verdere samenwerking, of zoals de slogan luid van ABB: Let’s write the future of robotics together!