0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Force

 

4CE Force is een vernieuwend merk lastechnische producten, ontwikkeld en geproduceerd door Translas. De productlijn omvat ondermeer opvallend vormgegeven MIG en TIG lastoortsen en lashelmen met frisse-luchtsysteem. Naast de vormgeving, onderscheiden alle 4CE Force producten zich in comfort, kwaliteit, ergonomie en een functionaliteit die nog niet eerder op de markt te vinden was. Ruim 50 jaar ervaring in de lastechniek heeft een aantal duurzame producten opgeleverd waarmee lassers in de dagelijkse praktijk prettiger en efficiënter mee werken. 4CE Force producten zijn uitsluitend leverbaar via een selectief dealernetwerk in meer dan 40 landen.

Ontwikkeld door en voor lassers, die de voorkeur geven aan degelijke een betrouwbare producten, een hoog koelvermogen en een makkelijke bediening.

Unieke handgreep
In de ontwikkeling van de 4CE MIG-lastoortsen is veel aandacht besteed aan het comfort, dat ondermeer is terug te vinden in de ovale vorm van de handgreep, waarmee de lastoorts comfortabel in de hand ligt en niet makkelijk zal wegglijden uit de handschoen. Ook is de handgreep zodanig vormgegeven dat de vinger waarmee geschakeld wordt voor een deel beschermd is tegen stralingshitte.

Duurzame zwanenhals
de zwanenhals is gefixeerd in de handgreep, waardoor ook na intensief gebruik de zwanenhals niet in de handgreep gaat ronddraaien. Daarnaast is de zwanenhals bij de watergekoelde uitvoeringen gedeeltelijk vernikkeld, waardoor de slijtage na veelvuldig verwijderen van de gaskop sterk wordt verminderd.

Groot koelvermogen
uniek nieuw koelribbensysteem zorgt voor een hogere warmteafgifte 15% hogere koelcapaciteit t.o.v. conventionele zwanenhalsen.

4CE Force contacttips
4CE MIG tips gaan tot vijf keer langer mee kunnen dan de standaard koperen contacttips.

Bedoeld voor het fijne laswerk en daarom klein uitgevoerd en makkelijk te bedienen.

Gesloten schakelsysteem
voorkomt het binnendringen van vuil en vocht in de behuizing

Meerdruks schakelknop
leverbaar met 2-, 3-, en 4-druks schakelknop en/of een geïntegreerde potentiometer en lamelle-bediening.

Water- en gasgekoeld
leverbaar in zowel gas- als watergekoelde uitvoering

Standaard en verzwaard
–  standaardlijn leverbaar in een capaciteit van 80 – 350 amp (5XT-line);
–  verzwaarde lijn leverbaar in een capaciteit van 160 – 450 amp met aangepaste koeling en slijtdelen (6XT-line).

Duurzaam
–  kogelgewricht aan achterzijde van de handgreep;
–  buitenmantel van leer over de eerste 50 cm achter de handgreep;
–  eenvoudig te demonteren met 5 schroeven;
–  geschikt voor meest voorkomende machineaansluitingen;

Onder de merknaam 4CE Force brengt Translas ook een eigen lashelm met frisse luchtsysteem op de markt. Met de AirForce frisse-luchtcombinatie wordt de omgevingslucht met een factor 50 gefilterd, waarmee iedere lasser zich op een comfortabele manier tegen schadelijke lasrook kan beschermen.
De AirForce frisse-luchtcombinatie bestaat uit een Force 700 lashelm met automatische lascassette en AirForce frisse-luchtsysteem. Naast de exclusieve en opvallende vormgeving, onderscheidt de frisse-luchtcombinatie zich in een prettig draagcomfort, functionaliteit van de lascassette en een perfecte werking van het frisse-luchtsysteem.