0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Nieuwsbrief April / Mei

NIEUWSBRIEF APRIL/MEI
Afbeelding

Binnenkort verkrijgbaar Welderbrand lashandschoenen

Afbeelding
#HET VOORDEEL VAN ALLES IN 1.

Kwaliteits lashandschoenen van Welderbrand. De handschoenen zijn gemaakt van de beste materialen en erg flexibel voor een goed gevoel tijdens het lassen.

Welderbrand is een hoogwaardig en uniek merk in de lasindustrie. Wij bieden een totaalconcept voor de lasser bestaande uit het beste materiaal, de beste apparatuur en de beste opleidingen binnen de lasindustrie. Welderbrand bieden we aan volgens het WLC concept.
Ga voor meer informatie naar: www.welderbrand.nl

Afbeelding
De HCR robots, een serie van flexibele corobots die veilig tussen en met mensen samen kan werken.

Deze ‘collaborative robot’ luidt een nieuw tijdperk binnen de automatisering in.

Met Hanwha HCR is het mogelijk om robots in te zetten die niet op afgeschermde en vaste plekken opereren, maar juist mobiel zijn, eenvoudig te programmeren en met mens en machine veilig samenwerken.

De compacte, lichtgewicht collaboratieve robot HCR -3 is handig bij gebruik in kleine ruimtes. Dankzij de oneindige rotatie van as 6, is de HCR-3 uitstekend geschikt voor schroeven en andere assemblagetoepassingen.

Het populairste model, de HCR-5, heeft een bereik van 915 mm, wat overeenkomt met de gemiddelde arm van een werknemer. HCR-5 helpt werknemers om bestaande applicaties te verbeteren om de productiviteit te verhogen.

Dankzij de grote werkradius is HCR-12 gemakkelijk om zware producten te handelen. De HCR-12 is met name geschikt voor het laden en ontladen van machines en het palletiseren aan het einde van een productielijn.

Wilt u meer weten over de HCR robots van Hanwha? Kumoweld helpt u graag verder.

Kumoweld hervat lasopleidingen vanaf 28 mei 2020!

Afbeelding
De afgelopen periode heeft Kumoweld de opleidingen het verzorgen van opleidingen tijdelijk stopgezet i.v.m. het coronavirus.

We hebben deze periode gebruikt om aanvullende noodzakelijke maatregelen te treffen die het mogelijk maken om onze activiteiten weer veilig op te kunnen starten.

Op basis hiervan hebben we besloten om donderdag 28 mei onze opleidingen weer op te gaan starten. We doen dit in aangepaste vorm, met als belangrijkste doel de veiligheid van zowel cursisten als onze eigen medewerkers. Uitgangspunt hierbij is een zorgvuldig samengesteld en weloverwogen protocol, aan de hand waarvan onze opleidingen zullen worden gegeven. Het protocol is terug te vinden op onze website en zal zichtbaar in het theorielokaal worden opgehangen. Elke cursist krijgt het protocol ook per e-mail toegezonden.

Vanaf het moment dat cursisten onze opleidingslocatie betreden tot en met het moment dat ze na het examen de opleidingslocatie weer verlaten hanteren we dit protocol. Op deze wijze kunnen we onze opleidingen en examens op een veilige wijze verzorgen.

We zijn er van overtuigd dat met deze aangepaste vorm, in combinatie met het terugbrengen  van het maximum aantal cursisten per opleiding, onze opleidingen weer veilig hervat kunnen worden.

Wilt u meer informatie over de opleidingen van Kumoweld? Neem dan contact op met onze Welding Consultant, Kor Bethlehem: Mob: +31 (0) 683178562 of mail naar lasschool@kumoweld.nl

EWM Xnet Universal logger

Afbeelding

Complete set voor het aansluiten van EWM Xnet op lasmachines van alle fabrikanten

Met de EWM Xnet Universal logger van EWM kunnen lasmachines van alle fabrikanten worden aangesloten op de Xnet gateway en de Xnet-software. Hiermee leg je lasparameters vast zoals lasstroom en spanning, draadaanvoersnelheid en lastijd. U kunt ook Xnet-functies gebruiken, zoals WPQ Manager, scannen van streepjescodes, onderhoud van lasmachines, lasmachinebeheer, verbruiksberekening en realtime weergave. De set bevat een externe meeteenheid, een spanningsmeetadapter en een ampèremeterkabel.

Hieronder een link naar de informatievideo van EWM.

U kunt bij vragen natuurlijk altijd contact opnemen met Kumoweld.

Video EWM

Jubileum René Kuipers.

Afbeelding
Op 8 mei was onze directeur René Kuipers 30 jaar in dienst bij Kumoweld. Alle collega’s hebben op de dag zelf kunnen genieten van een stuk pizza en een drankje om dit te vieren.
Nogmaals van Harte Gefeliciteerd René, op naar de 40 jaar 🙂
Afbeelding