0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Nieuwsbrief december 2020

Afbeelding 

*Nieuw* in ons assortiment SHINE Lashelmen

Technologie
Shine dankt haar bestaansrecht aan wetenschappelijk en technologisch onderzoek dat zich onafhankelijk richt op innovatie en ontwikkeling van de best beschermende producten voor een zo hoog mogelijke productiviteit met een zeer bekwaam team dat zich al jaar en dag bezig houdt met het innoveren op verduisterende lasfilters en ademhalingsbescherming. Door middel van veldonderzoek wordt getracht de wensen van de gebruiker te vertalen in het ideale product. Door altijd in gesprek te blijven met de lassers hanteren zij de laatste en meest innovatieve technologieën.

Kwaliteit
Shine is uitgerust met een volledig DIN centrum met testapparatuur en controleert streng de productieprocedures volgens het internationale kwaliteitssysteem ISO-9001: 2008. Alle producten zijn CE, ANSI-gecertificeerd en worden al meer dan 20 jaar wereldwijd geëxporteerd.

Comfort
Alle helmen zijn uitgerust met een true color digitale lens en de hoogste optische classificatie.

De 6000x hd  heeft 4 boogsensoren zodat deze helm ideaal te gebruiken is voor alle lastoepassingen. Deze helm is voorzien van een multi-verstelbare hoofdband die licht van gewicht en ergonomisch is. De helm is in te stellen met 3 geheugenfuncties zodat je eenvoudig wisselt je tussen meerdere instellingen, afhankelijk van welke lasprocessen je het meest toepast. Met zijn nekpadding en gemakkelijke draaisluiting is de helm een genot om de hele dag door te dragen.

De SparX double is voorzien van een opklapbaar scherm met daaronder een groot transparant slijpscherm. Om naadloos van lassen naar slijpen over te schakelen. Verder heeft de lashelm een bluetooth afstandsbediening met magneet, zodat deze ook makkelijk aan de lastafel of machine bevestigd kan worden. Een lichtgewicht ontwerp met 5 punts verstelbare hoofdband zorgen voor een goede pasvorm en optimaal comfort de hele dag door!

Sets
Shine biedt complete sets klaar voor gebruik met een helm, PAPR-unit, heupriem, opbergtas en meer.

Afbeelding 
True color
True color onderscheidt zich met complexe coating-technologie en geavanceerde productiecontrole. Kiest u voor shine cassettes, dan werkt u met een product dat volledig geproduceerd is volgens de strikte richtlijnen van ce/ansi/csa. Daarnaast biedt de cassette u één van de breedste kleurenspectra verkrijgbaar op de markt. Een beter zicht betekent automatisch minder fouten in uw laswerk, dus een verhoogde productiviteit.
Afbeelding 
Wilt u meer informatie over het complete SHINE assortiment neem dan contact met ons op via magazijn@kumoweld.nl of telefonisch via: 0592-346250
Afbeelding 

EVO lasdraad van Italfil; De evolutie in lasdraden.

De EVO draad is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoogste kwaliteitsverwachtingen en -eisen van vandaag de dag.
EVO staat voor evolutie: met de in de loop der jaren opgedane ervaring en expertise heeft ITALFIL een innovatief product ontworpen dat aan de wensen van zelfs de meest veeleisende klanten voldoet.
Hierbij is uitgegaan van de voortdurende verbetering van de lasprestaties, de behoefte om onderhoud en stilstand van de lasapparatuur te verminderen, en niet in het minst de kwaliteit van de las zelf.

De voordelen van de Italfil EVO Lasdraden:

 • Constante voeding en doorvoer, zonder trillingen
 • Geschikt voor lastoepassingen met hoge stroomsterkte (>400 A) en snelheden (12-18 m/min)
 • Uitstekende boogstabiliteit
 • Geen problemen met vervuiling in de liner
 • Groene technologie, beter voor mens en milieu.

Tests in overeenstemming met EN ISO 15011-1, uitgevoerd in het Italiaanse Lasinstituut, tonen een afname van de uitstoot van lasrook met 8% en 75% minder koperdampen aan. Dit maakt EVO draad bij uitstek geschikt voor gebruik bij handmatig lassen in een omgeving met beperkte luchtcirculatie.
Spatreductie: bij het lassen met menggas is sprake van een significante afname van het aantal lasspetters en een zeer beperkte aanwezigheid van – eenvoudig te verwijderen – silicaten.

Afbeelding 

Industriële afschermingen van Cepro.

Afbeelding

De dagen korten en het weer wordt frisser.

Ook voor de mensen in het magazijn bij u en bij uw klanten betekent dit dat het gevaar van tocht in de hal op de loer ligt. Door in de tocht te moeten werken worden mensen eerder ziek, wat natuurlijk uitval tot gevolg gaat hebben. Door de toepassing van kleurloos, transparante lamellen kan veel leed voorkomen worden. Deze oplossing is veelal prijsgunstig en levert direct resultaat in het verminderen van de overlast. Op deze manier blijven uw medewerkers en de medewerkers van uw klanten gezond en gewoon aan het werk!

Met de kleurloos transparante lamellenafschermingen kunnen ook eenvoudig compartimenten in hallen worden gemaakt, zodat slechts een deel van de hal verwarmd hoeft te worden. Verder zijn deze materialen uitermate geschikt voor afschermingen tegen overlast van industriële stof, water, etc. etc.

Ook ter promotie van social distancing en veilig werken kan Cepro meerder oplossingen bieden. o.a. balieschermen, scheidingsgordijnen en scheidingschermen.

Wilt u meer informatie over alle oplossingen van Cepro?  Onze medewerkers vertellen u er graag meer over.

 
Afbeelding

Tijdelijke verhoging van Persoonlijke Trainingstoelage van 15 oktober 2020 tot 1 juli 2021.

Afbeelding

Het opleiden van medewerkers vergt in deze tijd extra inspanningen maar is minstens zo belangrijk. Om de sector hierbij te ondersteunen wordt de PTT nu tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober en 1 juli 2021 vergoedt OOM 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Heb je al een training aangevraagd, die na 15 oktober is begonnen? Dan wordt de bijdrage automatisch door verhoogd.

Voor wie?
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers..

Maximale bijdrage
Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober en 1 juli 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000

Voorwaarden
De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd.
De bijdrage kan worden aangevraagd voor maximaal 15 medewerkers of 30% van het personeelsbestand.
De bijdrage kan worden aangevraagd zolang er budget beschikbaar is OP=OP.
De bijdrage kan alleen worden aangevraagd voor cursussen die door werkgever en werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

Betalingsvoorwaarden
Declaratie vindt plaats na afloop van de cursus.
OOM kan tot een periode van 3 jaar nadat de cursus heeft plaatsgevonden het POP en het betalingsbewijs van de factuur opvragen bij de werkgever. Dit gebeurt op basis van steekproeven.

Uitzonderingen
Er kan per bedrijf per onderstaande categorie maar voor één medewerker een bijdrage worden aangevraagd voor:

 • BHV
 • Brand
 • Code 95
 • Heftruck/Hijs en takel techniek
 • EHBO
 • VCA

Voor rijvaardigheidsbewijzen is de bijdrage alleen aan te vragen voor C, E achter C, E achter B , T (trekkerrijbewijs) en vaarbewijzen. Maximaal 300 bedrijven per jaar en maximaal 1 per bedrijf.
Certificeren en vormen van collegiaal opleiden komen niet in aanmerking voor een bijdrage.

Hoe aanvragen?
De PTT is aan te vragen via www.mijnoom.nl (de tijdelijke verhoogde bijdrage wordt automatisch toegepast wanneer de training plaats vindt tussen 15-10-2020 en 1-7-2021).

 

De tweede generatie Push-pull systemen van Mechafin genaamd de MEXDRIVE

Afbeelding

Mechafin AG heeft de push-pull unit van de lastoorts afgehaald. De MEXDRIVE van Mechafin is een tussenaandrijving die op elke conventionele lastoorts kan worden aangesloten. Dit geeft de lasser de gebruikelijke vrijheid, mobiliteit en flexibiliteit en zorgt zo voor een optimaal lasresultaat. Samen met de besturingsunit van Mechafin kan het Mechafin Push-Pull-System MEXDRIVE worden aangesloten op bijna alle bekende MIG-MAG lasunits. De besturingseenheid synchroniseert de draadtoevoer-eenheid van de lasmachine en de MEXDRIVE.

Wilt u meer informatie over dit product of andere oplossingen om grote afstanden te lassen? Neem dan contact op met uw accountmanager bij  Kumoweld of bel : 0592-346250.
We helpen u graag de juiste oplossing te vinden!

Om een betere indruk te krijgen van de mogelijkheden van de MEXDRIVE kunt u via de onderstaande link de video bekijken.

Bekijk hier de video
 

Tip van de Sint!

De SHINE helmen hebben een heel goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn uit voorraad leverbaar.

Afbeelding 
Afbeelding 
WELDERBRAND LEVERT ALLES WAT DE BESTE LASSER NODIG HEEFT, VAN A TOT Z OP ÉÉN PLEK.
Afbeelding