0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Nieuwsbrief februari 2021

Afbeelding
Afbeelding

Extra 5% korting op EWM tot 28 februari.

Binnenkort presenteert EWM haar nieuwste uitvoeringen van de Taurus, Phoenix en Titan inverter stroombronnen, deze worden allemaal leverbaar in de XQ uitvoering.
EWM geeft daarom tijdelijk een extra (introductie) korting van 5% op alle XQ modellen tot 28 februari 2021. Wij willen u graag als klant van Kumoweld de mogelijkheid bieden gebruik te maken van deze extra 5% korting. Wij hebben op dit moment nog verschillende nieuwe machines staan(huidige uitvoering, geen XQ) o.a. Taurus(zonder puls) en Phoenix (met puls), alsook meerdere machines vanuit de verhuurvloot die we tegen speciale condities zullen verkopen.
Dit is dus het moment om te investeren in nieuwe lasmachines.

Let op! opdrachten voor XQ uitvoeringen moeten uiterlijk vrijdag 26 februari voor 13:00 uur per mail geplaatst zijn bij Kumoweld om gebruik te kunnen maken van deze korting.

Wilt u meer informatie over deze aanbieding en de de producten van EWM? neem dan contact op met Kumoweld.
Tel: 0592-346250
Mail: magazijn@kumoweld.nl

Start nieuwe VTW-2 opleidingen begin maart.

Afbeelding
In de lastechniek worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur VTw-2 geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de EN 473 / ISO 9712. Hierdoor heeft de opleiding de volgende kenmerken:

– Deskundige instructeurs met ruime praktijk ervaring
– Dekkend conform de EN 473 / ISO 9712
– Zelfstandig beoordelen van werkstukken
– Gecertificeerde afronding

Doel
Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische- en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren volgens vastgestelde en erkende procedures.

Certificatie
De opleiding wordt afgerond met een theoretisch- en praktisch examen onder toezicht en verantwoording van DNV certification B.V. Het certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform ISO – 17024 zicht en verantwoording van DNV certification B.V.

Startdatum
Begin maart 2021
lesuren: 08:30 tot 16:00 uur
Vanwege de coronamaatregelen en het willen creëren van een veilige werkomgeving voor u en onze medewerkers heeft Kumoweld besloten om het aantal deelnemers te beperken tot maximaal 10 personen. Meld u snel aan want er zijn al een aantal plekken bezet.

Heeft u interesse in deze opleiding of een andere opleiding? Neem dan contact op via lasschool@kumoweld.nl

Afbeelding

EVO lasdraad van Italfil; De evolutie in lasdraden.

In onze vorige nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over de voordelen van de EVO draad van Italfil, niet alleen voor u en uw personeel maar ook voor uw lasmachines.

Dubex Europe heeft deze draad getest en wij hebben na een paar dagen gevraagd om de bevindingen met ons te delen.

Evert-Jan Tammenga van Dubex Europe zegt na een korte periode gebruik tot dusver heel erg tevreden te zijn. “We kunnen duidelijk zien dat er van dit soort draad minder rook afkomt en dat houdt in dat de medewerkers dus ook minder schadelijke stoffen inademen. De draad zou bovendien voor minder slijtage moeten zorgen aan onze apparaten. De test periode is helaas nu niet lang genoeg om dit te kunnen testen maar het zou inhouden dat de draad ondanks de iets hogere inkoopprijs zichzelf op de lange termijn terugverdiend.” 

Dubex Europe was na de testperiode zelfs zo tevreden dat ze een bestelling hebben gedaan. Deze werd door Kumoweld nog dezelfde dag geleverd.

Wilt u meer informatie over EVO lasdraad of vrijblijvend dit lasdraad testen? Onze medewerkers vertellen u er graag meer over.

Afbeelding

Nieuwe heavy duty werk- en lastent van Cepro.

Afbeelding
Bij lassen in de open lucht is het belangrijk om beschermd te zijn tegen allerlei weersinvloeden, zoals bijvoorbeeld regen, wind, zon etc. Door het gebruik van een lastent of werktent worden de arbeidsomstandigheden aantoonbaar verbeterd, de productiviteit gaat hierdoor omhoog en daardoor zal bijvoorbeeld ook het ziekteverzuim gereduceerd worden.

Doormiddel van spanbanden kan de tent extra windbestendig gemaakt worden. De staanders zijn standaard voorzien van een pin voor verankering in de grond.

De tenten zijn met meerdere te koppelen door middel van waterafstotende ritsen. De heavy duty werk- en lastent is in meerdere standaardmaten verkrijgbaar. Op aanvraag zijn aangepaste maten ook leverbaar.

Wilt u meer informatie over alle oplossingen van Cepro?  Onze medewerkers vertellen u er graag meer over.

Afbeelding
Afbeelding
Volautomatisch voorraad-/kwaliteitsbeheer, Altijd en Overal!
WELDERBRAND LEVERT ALLES WAT DE BESTE LASSER NODIG HEEFT, VAN A TOT Z OP ÉÉN PLEK.
Afbeelding