0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Nieuwsbrief februari-maart 2020

NIEUWSBRIEF FEBRUARI/MAART
Afbeelding  
 
Afbeelding

Update Corona virus

Samen met de rest van de wereld blijft ook Kumoweld alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend volgen. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en partners is en blijft onze hoogste prioriteit. Wij willen u graag daarom op deze wijze nogmaals informeren over de maatregelen die wij naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van de Nederlandse regering hebben genomen. 

Interne Maatregelen
Naast de maatregelen op hygiënisch gebied (voldoende afstand houden, geen handen schudden, handen wassen) die zijn aangescherpt binnen ons pand, worden ook de bezoeken van de buitendienst tot een minimum beperkt. Bezoek aan Kumoweld is helaas op dit moment niet toegestaan met uitzondering van relaties die goederen komen afhalen.

Voor u is van belang om te weten dat telefoons nog steeds worden opgenomen, orders nog steeds geplaatst kunnen worden en ook verwerkt worden en dat de orders nog steeds verzonden worden door onze transport partners. Ook gas wordt door onze chauffeur gewoon bezorgd. Onze chauffeur tekent echter zelf de pakbon af om de 1,5 meter afstand in stand te kunnen houden. 

Uitleveren goederen
Vooralsnog verwachten wij in de komende tijd geen problemen met het uitleveren van goederen en gas, zoals gebruikelijk is het merendeel van onze goederen uit voorraad leverbaar. Mochten zaken minder snel gaan als gebruikelijk, willen wij u vragen voor uw begrip gezien de situatie. We zijn en blijven met alle medewerkers van Kumoweld hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over leveringen of reparaties dan kunt altijd contact met ons opnemen. 

Mochten er veranderingen in deze maatregelen optreden, dan informeren wij u uiteraard.

 
Alvast dank voor uw begrip en medewerking, denk om elkaar!


 
 
 

MVO? Kumoweld gaat verder!

Afbeelding
In de afgelopen periode hebben we niet stil gezeten op MVO vlak. Onlangs is álle verlichting vervangen voor LED, en kunnen onze medewerkers dagelijks genieten van vers fruit. 
 
 
 

Wijziging (Las) Normering betonstaal.

Afbeelding
De herziening van de nationale norm NEN 6008:2008 over betonstaal en NEN-EN 1992-1-1 + C2:2011/NB2016 voor de nationale bijlage bij Eurocode 2, zijn gepubliceerd.

NEN‐EN 10080:2005 ‘Staal voor het wapenen van beton’ geeft algemene eisen, definities en beproevingseisen voor de prestatie‐eigenschappen van lasbaar betonstaal. Deze norm geeft alleen geen nadere uitwerking voor betonstaalsoorten met de daarbij behorende prestatie‐eisen. De prestatie-eisen voor de in Nederland gangbare betonstaalsoorten die voldoen aan NEN‐EN 10080:2005, worden gespecificeerd in NEN 6008/A1:2020.

Belangrijkste wijzigingen NEN 6008/A1

NEN 6008/A1:2020 is ten opzichte van NEN 6008:2008 op een aantal punten gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

· aanpassing van de Agt-eis van B500A die gelijk is aan de eis in NEN- EN 1992-1-1+C2:2011;

· invoering van een toeslag voor de R(m)/R(e)-eis voor betonstaal op de rol;

· invoering van nieuwe eisen voor de vermoeiingssterkte;

· schrappen van de zogenoemde a-waarden;

· aanpassing van de maximum dwars‐rib(deuk)topbreedte van geribd (gedeukt) betonstaal.

 
Nationale bijlage voor berekening van betonconstructies

De Europese norm NEN-EN 1992-1-1, ‘Eurocode 2: Ontwerp en berekening van betonconstructies – Deel 1-1: Algemene regels en regels voor gebouwen’, geeft de algemene eisen voor ontwerp en berekening van betonconstructies. In de nationale bijlage NEN-EN 1992-1-1 + C2/NB/A1:2020 bij deze norm zijn de keuzes vastgelegd uit de in NEN-EN 1992-1-1+C2:2011 gegeven mogelijkheden. Daarbij zijn de voor Nederland geldende waarden voor de nationaal bepaalde parameters vastgelegd. Hiermee kan worden aangetoond dat een bouwwerk het niveau van constructieve veiligheid bereikt zoals vereist in de Nederlandse bouwregelgeving.

Bron: https://www.nen.nl
 
 

Praktijk sessie aluminium lassen op 15 mei 2020. *HELAAS IVM CORONAVIRUS AFGELAST*

Afbeelding
Aluminium is een metaal dat door middel van lassen goed te verbinden is. Het is bovendien licht in gewicht en erg sterk. Het vergt echter specifieke kennis en vaardigheden.
Wij hopen met deze praktijksessie met meerder gastsprekers uw kennis te vergroten en een aantal handreikingen te bieden om kwalitatief goed laswerk te kunnen leveren, kortom dit mag u niet missen!

Algemene informatie: 
Datum: WE INFORMEREN U Z.S.M. OVER EEN NIEUWE DATUM.
Tijd: 09:00 -12:00 uur
Locatie: Kumoweld B.V. 
             Korenmaat 3
             9405 TL Assen 
Kosten: deelname is kostenloos 

 
 
 
Afbeelding  
BINNENKORT VERKRIJGBAAR!!!

Schuur-en slijpmateriaal van WELDERBRAND 

We houden u op de hoogte…
WELDERBRAND LEVERT ALLES WAT DE BESTE LASSER NODIG HEEFT, VAN A TOT Z OP ÉÉN PLEK.