0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Nieuwsbrief maart 2021

NIEUWSBRIEF MAART 2021
Afbeelding

Polder Staalproducties kiest voor Kumoweld.

Afbeelding
Polder Staalproducties in Emmeloord maakt producten en samenstellingen voor verschillende OEM klanten in Europa. Ze maken onder meer complexe las-samenstellingen en bieden oplossingen op maat.

Om Polder Staalproducties volledig te ontzorgen en te helpen de hele productieproces naar een hoger niveau te brengen hebben zij gekozen om een samenwerking aan te gaan met Kumoweld in de vorm van het Welderbrand lastotaalconcept. Kumoweld verzorgt het voorraadbeheer door middel van het plaatsen van een VINTIQ kast. Daarnaast wordt er samen met Polder Staalproducties gekeken waar de productie, op lasgebied en daarbuiten, geoptimaliseerd kan worden en waar er verder verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Auke Sjoerd Tolsma, directeur Polder Staalproducties legt uit waarom zij voor Kumoweld als partner hebben gekozen.: ‘Wat voor ons belangrijk was in de afweging is dat wij op lasgebied een partner willen die ons verder helpt ons niveau te verbeteren en te vernieuwen. Dit is belangrijk voor onze wendbaarheid en betrouwbaarheid. In Kumoweld denken we deze partner te hebben gevonden.’

Maarten Werler is Kwaliteits- en procesmanager (IWE/LPI) bij Polder Staalproducties en geeft aan dat het vooral belangrijk is geweest voor Polder Staalproducties om een open en betrouwbare samenwerking te hebben met korte lijnen. ‘Die korte lijnen zijn de kracht van Kumoweld, dit maakt ze flexibel om precies te kunnen leveren wat bij Polder Staalproducties past.’ aldus Maarten Werler.

‘Kumoweld biedt voor ons de juiste producten voor interessante prijzen, gecombineerd met hun no-nonsens mentaliteit passen zij goed bij de wens van Polder Staalproducties’.

Kumoweld kijkt erg uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking met Polder Staalproducties.

Bent u benieuwd geworden naar wat Kumoweld voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Afbeelding

Nieuw van CEA welding; de convex mobile nu ook verkrijgbaar in mono-fase

CEA komt met een 230 Volt lasstroombron ter grootte van slechts één draadaanvoerunit.

De CONVEX MOBILE 205 PULSE en CONVEX MOBILE 201 zijn Innovatieve synergische apparaten voor meerdere lasprocessen ( MIG / MAG, MMA en TIG met “Lift” -modus.)

Deze machines zijn veelzijdig, gemakkelijk mee te nemen en gebruiksvriendelijk. Overal waar laswerk van hoge kwaliteit vereist is of voor werkzaamheden op locatie, onderhoudswerkzaamheden en lichte fabricagewerkzaamheden zijn deze machines erg geschikt. De extra Pulse- en Dual Pulse-functie op de CONVEX MOBILE 205 PULSE geven prestaties van zeer hoge kwaliteit op alle materialen in het bijzonder op roestvrij staal, verzinkt staal en aluminium, waardoor elke nabewerking door spatten aanzienlijk verminderd worden.

Bekijk hieronder de volledige specificaties:

Convex mobile 201 en 205 puls

We komen graag bij u langs om de convex mobile te demonstreren!

Neem contact op met Kumoweld voor het aanvragen van een demo.
Tel: 0592-346250
Mail: magazijn@kumoweld.nl

Afbeelding

Start nieuwe VTw-2 opleidingen in april

Afbeelding
In de lastechniek worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur VTw-2 geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de EN 473 / ISO 9712. Hierdoor heeft de opleiding de volgende kenmerken:

– Deskundige instructeurs met ruime praktijk ervaring
– Dekkend conform de EN 473 / ISO 9712
– Zelfstandig beoordelen van werkstukken
– Gecertificeerde afronding

Doel
Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische- en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren volgens vastgestelde en erkende procedures.

Certificatie
De opleiding wordt afgerond met een theoretisch- en praktisch examen onder toezicht en verantwoording van DNV certification B.V. Het certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform ISO – 17024

Startdatum
Start 30 april 2021
lesuren: 08:30 tot 16:00 uur
Vanwege de coronamaatregelen en het willen creëren van een veilige werkomgeving voor u en onze medewerkers heeft Kumoweld besloten om het aantal deelnemers te beperken tot maximaal 10 personen. Meld u snel aan want er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Heeft u interesse in deze opleiding of een andere opleiding? Neem dan contact op via lasschool@kumoweld.nl

Ringleidingproject bij Hutten Metaal Staalbouw in Hardenberg

Eind 2020 heeft Kumoweld opdracht gekregen van Hutten Metaal Staalbouw B.V. in Hardenberg voor het aanleggen van diverse gasringleidingsystemen in de nieuwe productiehal. Hutten Metaal Staalbouw is een familiebedrijf gespecialiseerd in complexe en XL staalconstructies. Ze beschikken over een productiecapaciteit van 20.000 ton staal per jaar en met meer dan 40 jaar ervaring zijn ze partner in de grootste staalprojecten in Nederland.

Het plaatsen van een ringleiding ook wel gasdistrubutiesysteem genoemd, verhoogt niet alleen de efficiëntie van de werknemers maar ook de veiligheid. Er staan geen losse gasflessen meer op de werkplek en er is dus geen tijd/productie verlies door cilinderwissels meer. De werkvoorraad wordt op een veilige locatie opgeslagen en door middel van een (automatisch)regelpaneel en leidingen naar de werkplekken gedistribueerd.

Het plaatsen van een ringleidingsysteem is echt maatwerk. Voordat we bij Hutten Metaal Staalbouw B.V. aan de slag zijn gegaan is door onze specialisten de locatie meermaals bezocht en opgemeten. Daarnaast zijn de wensen en eisen voor deze mooie nieuwe productiehal van 3600m2 in Hardenberg uitgebreid besproken. Na goedkeuring zijn onze specialisten een aantal dagen op locatie bezig geweest om alles te realiseren. Het is vooral van belang dat de kwaliteit van het gas behouden blijft tussen de bron en het afname punt. Hier wordt dan ook naast de controles op druk en flow extra op gecontroleerd. Na de eindcontrole kregen we van Hutten Metaal te horen dat ze erg tevreden zijn met het resultaat en daar doen we het uiteindelijk voor. Wij willen dan ook Hutten Metaal heel hartelijk bedanken voor deze mooie opdracht!  bekijk hieronder enkele foto’s van het uiteindelijke resultaat.

Heeft u ook interesse in een ringleidingsysteem om de efficiëntie en veiligheid van uw werknemers te verbeteren of is uw systeem toe aan een periodieke controle? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Webinar ABB robotics donderdag 11 maart 2021

Afbeelding
Sterker, sneller en makkelijker te programmeren

Op 24 februari was de internationale introductie van twee nieuwe collaborative robots (cobots): de GoFa™ en de SWIFTI™. In het eerste deel van dit Nederlandstalige webinar gaan we dieper in op de voordelen van deze uitbreiding van de ABB-cobotfamilie en voor welke (nieuwe) toepassingen deze generatie cobots bij uitstek geschikt zijn.

In het tweede deel staat een real-life demonstratie centraal. We laten de eenvoud van programmeren/configureren zien door middel van de Wizard Easy Programming en we bekijken Skill Creator (het bouwen van programmablokken voor Wizard) in vergelijking met het traditionele RAPID programmeren.

Tijdens het 45 minuten durende webinar worden de volgende onderwerpen besproken en toegelicht:
• GoFa™ en SWIFTI™ met alle relevante ins en outs
• Wizard Easy Programming
• Skill Creator Tool

Voor wie: systeem integratoren en eindklanten met interesse in cobots en robots

Sprekers:
– Jeroen Snijkers, Sales Engineer – ABB Robotics Benelux
– Engelbert Meijer, Application Engineer – ABB Robotics

Deelnemen?
Meld u dan nu gratis aan via de onderstaande link

Aanmelden
Afbeelding
Afbeelding
WELDERBRAND LEVERT ALLES WAT DE BESTE LASSER NODIG HEEFT, VAN A TOT Z OP ÉÉN PLEK.
Afbeelding