0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER/OKTOBER 2021

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER/OKTOBER 2021
Afbeelding

EWM User Experience days

Afbeelding

4 en 5 November organiseert Kumoweld EWM User Experience Days oftewel trainingsdagen voor en door lassers waarbij de gebruiker centraal staat.

Wij willen met deze dagen de kennis onder de gebruikers van
EWM lasmachines verhogen. Wij laten u namelijk graag het
volledig potentieel van deze lasmachines zien.
Tijdens deze dagen worden de nieuwste technieken van EWM
getoond en wordt er uiteraard de mogelijkheid geboden om
uw vragen te stellen aan de experts van EWM en Kumoweld.
Kortom dagen die u als EWM gebruiker zeker niet mag missen!

kijk voor meer informatie op Kumoweld.nl of meld je gelijk aan via onderstaande aanmeldknop.

MELD JE HIER AAN

Kumoweld levert EWM lasmachines aan Noorderpoort College

Afbeelding
Afbeelding

Kumoweld bezoekt EWM

Afbeelding

EWM is continu bezig met vooruitgang. Zo heeft EWM recent een aantal nieuwe types geïntroduceerd, waaronder ook de nieuwe TetrixXQ, en zijn verschillende Mig/Mag machines nu verkrijgbaar als XQ variant. Om u als klant beter te kunnen informeren over het beste wat EWM op dit moment te bieden heeft zijn meerdere collega’s afgereisd naar Mündersbach in Duitsland om de nieuwste EWM-technieken van dichtbij te zien en te ervaren.

Wilt u dit ook ervaren?  Maak dan nu vrijblijvend een afspraak voor een demonstratie en we laten u graag alle mogelijkheden van de EWM lasmachines zien.

Bekijk hier de video van EWM over de nieuwste Tetrix XQ 230

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Samenwerking RTC Hardenbergen en Kumoweld

Afbeelding
Kumoweld en RTC Hardenberg zijn een samenwerkingovereenkomst aangegaan. Deze overeenkomst houdt onder andere in dat vanaf half januari 2022 Kumoweld ook lasopleidingen gaat verzorgen in Hardenberg. Hier zullen NIL-opleidingen worden gegeven maar ook  klantspecifieke lastrainingen, lasserskwalificaties, of andere vraagstukken met betrekking tot lasopleidingen kunnen we invullen vanuit Hardenberg.
Half december zullen we op locatie Hardenberg een informatieavond verzorgen om de invulling van deze bijzondere samenwerking verder uit te lichten.Houdt onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de samenwerking met RTC Hardenberg.

Afbeelding
Afbeelding

MFD mobiele lasrookafzuiger met wegwerpfilter van Plymovent

Afbeelding

De MFD is een mobiele afzuiger. Dit product zuigt droge lasrook en slijpstof af bij de bron. Deze mobiele unit bevat een mechanisch DuraFilter-systeem en kan worden uitgerust met een kunststof afzuigarm, van het type Flex en UltraFlex of flexibele slang. Mobiele units zijn ideaal voor laswerkzaamheden op elke gewenste locatie.

Het systeem is standaard uitgerust met een filterindicator, die aangeeft of de afzuiging nog steeds toereikend is of dat het filter moet worden vervangen.

bekijk het productinformatieblad MFD

Wilt u meer weten over lasrookafzuiging? Maak vrijblijvend een afspraak en wij komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en de situatie te bekijken. Zo kunnen we samen tot de beste oplossing komen.

Kor Bethlehem (Kumoweld) fietst de Tour for life

Afbeelding
Over de Tour for life
Deelnemers van Tour for Life zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. Nog steeds sterven ieder jaar ruim 45.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut.De renners van Tour for Life rijden in acht dagen van Italië naar Nederland. Ze beklimmen loodzware cols en fietsen gemiddeld 170 kilometer per dag. Met een totaal van 1.300km en 19.000hm.

De tour van Kor. 
Kor schreef zich al in 2019 in voor de tour van 2020. Hij heeft van dichtbij meegemaakt hoe kanker je leven op z’n kop zet en voorgoed verandert. Hij wil daarom zijn hobby fietsten inzetten om iets te doen ter ondersteuning van de strijd tegen kanker. Helaas zoals we allemaal weten liep het jaar 2020 niet helemaal zoals gepland vanwege de opkomst van Corona. De tour werd hierdoor een jaar uitgesteld.
Dit jaar werd gelukkig wel het groene licht gegeven. Begin september 2021 was het voor Kor dan eindelijk zover. Na maanden te hebben getraind in weer en wind, kon hij gaan beginnen aan deze zware tocht van Italië door Frankrijk naar Nederland met de finish in Valkenburg.

Afbeelding
Klimmen en nog eens Klimmen……
Kor ging vol goede moed van start maar vooral de hoogtemeters zijn erg zwaar en Etappe 1 begon ook gelijk met één van de pittigste beklimmingen van de hele route: de Col du Mont Cenis. Hij is 30.2 kilometer lang en overbrugt 1665 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.2 procent. Dat is als gemiddelde niet heel hoog, maar aangezien de laatste 7 kilometer vrij vlak zijn, komen de eerste 22 kilometer vaak boven de 8 procent uit, en het steilste stuk is zelfs 12,4 procent. Hij is 30.2 kilometer lang en overbrugt 1665 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.2 procent. Dat is als gemiddelde niet heel hoog, maar aangezien de laatste 7 kilometer vrij vlak zijn, komen de eerste 22 kilometer vaak boven de 8 procent uit, en het steilste stuk is zelfs 12,4 procent.
Na de eerste dag goed door te zijn gekomen straat op dag twee de wereldberoemde col uit de Tour de France op de planning de Col de la Madeleine, een klim uit de buitencategorie. Hij is 19.6 kilometer lang en overbrugt 1520 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.7 procent. De top van de beklimming ligt op 1993 meter hoogte.Verder in de tour zijn o.a. de Col des Saisies 15.9 kilometer lang en overbrugt 1064 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.9 procentde Col de la Croisette een klim van 6,6 km met een hoogteverschil van 698 meter, de Col du page 1.6 kilometer lang en overbrugt 138 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.5%, en de Col de Bramont 8.2 kilometer lang en overbrugt 402 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.9% overwonnen door Kor.

De laatste dag in Kor zijn eigen woorden.
“Een dubbel gevoel vandaag: de Tour waar we zó lang naartoe hebben gewerkt, eindigt vandaag. We fietsten all the way van Italië naar Nederland. Nu maar genieten van het onthaal en eens diep nadenken over wat de volgende uitdaging wordt. Want één ding is zeker….. Dit smaakt naar meer (misschien niet direct volgend jaar maar een vervolg krijgt het zeker)
We zijn vandaag zeker niet gespaard wat de beklimmingen betreft. Vaak zeggen ze dat het venijn in de staart zit, nou vandaag kwam dit zeker uit met 14 beklimmingen welke nou niet echt mijn favoriet waren. De slechte wegen in België maken het klimmen en afdalen er zeker niet makkelijk op evenzo de “belachelijke” stijgingspercentages. Als je al dagen aan het fietsen en klimmen bent en je moet op de laatste dag nog even echt flink aan de bak dan is er altijd maar 1 oplossing….. beginnen bij het begin en eindigen aan de finish.
Dit doet me weer denken aan het doel waarvoor ik aan het fietsen ben. Het Daniel Den Hoed Fonds. We hebben als fietsers en vrijwilligers het MEGA bedrag binnengehaald van € 1.163.000 Dit bedrag zal zeker goed besteed worden. Gisteravond was de Directeur van dit fonds aanwezig om ons hiervoor te bedanken. We waren natuurlijk heel erg blij dat de Directeur in eigen persoon dit komt mededelen (en nog veel meer had te vertellen) , maar eigenlijk gaat deze dank speciaal uit naar JULLIE de donateurs. Wij als fietsers en vrijwilligers zijn maar een schakel in het geheel. Wij zijn zo gek om vanuit Italië naar Nederland te fietsen of om deze 8 dagen als vrijwilliger klaar te staan voor de fietsers, maar jullie hebben dit financieel mogelijk gemaakt. Nogmaals (en ook namens het Daniel den Hoed fonds) HARTELIJK BEDANKT. Nu is het vooral uitrusten en herstellen, dus wie me morgenmiddag ziet fietsen…. denk niet dat ik dit “leuk” vind, maar het is een herstel training welke noodzakelijk is om de spieren actief te laten herstellen. (Ik vind het stiekem wel leuk hoor, al denken sommige lichaamsdelen hier anders over)”

Afbeelding

Kumoweld is natuurlijk super trots op Kor en de geweldige prestatie die hij heeft neergezet. Niet alleen hebben we ontzettend veel respect voor de pracht prestatie die hij heeft neergezet door het uitrijden van zo’n ontzettend zware tocht maar het feit dat alles ter ondersteuning is van een geweldig goed doel maakt alles dubbel zoveel waard.

Kor petje af!

Wij hebben uit betrouwbare bron trouwens vernomen dat Kor de volgende uitdaging al weer in het vizier heeft; “de 100 cols tocht”……..

Afbeelding
WELDERBRAND LEVERT ALLES WAT DE BESTE LASSER NODIG HEEFT, VAN A TOT Z OP ÉÉN PLEK.
Afbeelding