0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Booglassen met beklede elektroden – NIL niveau 4 RVS

Deze cursus richt zich op het aanleren van de vaardigheid van het booglassen door middel van het BMBE lasproces op niveau 4 van het NIL in de materiaalgroep roestvaststaal. Na de cursus moeten de deelnemers de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Opleiding De opleiding op het vierde niveau wordt gegeven in roestvaststaal t/m 8mm (wand)dikte. De opleiding is gericht op het behalen van het diploma op NIL niveau 4.
Bestemd voor Iedereen die bekend is met BMBE booglassen en NIL niveau 3 afgerond heeft.
Inhoud De cursus bestaat voor 20% uit theorie en 80% uit praktijk
  • Theorie
Fabricage en toepassingen
  •  Praktijk
– Lassen van plaat/plaat, pijp/plaat en pijp/pijp verbindingen met toepassing van de gebruikelijke naadvormen (hoeknaden, V-naden, dubbele V-naden, K-naden enz.) en in alle lasposities
– Materiaaldikte: t/m 8 mm
– Materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 8.1
– Beoordeling: Visueel, meten en radiografisch onderzoek op
inwendige onvolkomendheden.
Vooropleiding NIL Diploma BMBE niveau 3 vereist.
Studiemateriaal Praktijkopgaven en lesstof van het NIL.
Aanwezigheidsplicht Tijdens al onze opleidingen houden we de presentie en absentie van de cursisten bij. Wij blijven de vorderingen van de cursist nauwgezet volgen. Bijzonderheden ten aanzien van de opleiding worden altijd teruggekoppeld aan de opdrachtgevers. Bij ziekte kunnen de gemiste praktijklessen op afspraak worden ingehaald.
Cursusduur 20 dagdelen of 10 dagen
Afsluiting Afsluiting van de cursus geschied door middel van een examen dat wordt afgenomen en beoordeeld onder toezicht van het NIL.

 

Inschrijf formulier