0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

TIG lassen – NIL niveau 3 – RVS of ALU

Deze cursus richt zich op het aanleren van de vaardigheid van het booglassen door middel van het TIG lasproces op niveau 3 van het NIL in de materiaalgroep roestvaststaal of aluminium. Na de cursus moeten de deelnemers de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Opleiding De opleiding op het derde niveau wordt gegeven in plaat van roestvaststaal of aluminium van 2 t/m 5 mm dikte. De opleiding is gericht op het behalen van het diploma op NIL niveau 3.
Bestemd voor Iedereen die bekend is met TIG booglassen en NIL niveau 2 afgerond heeft. De opleiding is een zeer goede basis voor de cursus TIG lassen NIL niveau 4.
Inhoud De cursus bestaat voor 20% uit theorie en 80% uit praktijk
  • Theorie
Constructies en Ontwerp
  •  Praktijk
– Lassen van binnen- en buitenhoeknaden in de posities PB, PD, PF en PG.
– Lassen van V-naden in de posities PA en PF.
– Materiaaldikte: 2 t/m 5 mm
– Materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 8.1 of groep 22, 23 en 24.
– Beoordeling: Visueel, meten en radiografisch onderzoek op inwendige onvolkomenheden.
Vooropleiding NIL Diploma TIG niveau 2 gewenst.
Studiemateriaal Praktijkopgaven en lesstof van het NIL.
Aanwezigheidsplicht Tijdens al onze opleidingen houden we de presentie en absentie van de cursisten bij. Wij blijven de vorderingen van de cursist nauwgezet volgen. Bijzonderheden ten aanzien van de opleiding worden altijd teruggekoppeld aan de opdrachtgevers. Bij ziekte kunnen de gemiste praktijklessen op afspraak worden ingehaald.
Cursusduur 20 dagdelen of 10 dagen
Afsluiting Afsluiting van de cursus geschied door middel van een examen dat wordt afgenomen en beoordeeld onder toezicht van het NIL.

 

Inschrijfformulier