0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Terugblik Aluminium dag Kumoweld

Op 24 september werd bij Kumoweld voor de eerste keer een aluminium dag georganiseerd. Hiervoor had Kumoweld de leveranciers EWM, Mechafin, Certilas (Ceweld) en Air products uitgenodigd om hun kennis te delen op dit vak gebied.

EWM was aanwezig met haar Titan XQ 400 AC puls, een lasmachine speciaal ontwikkeld voor het lassen van aluminium Met o.a.acArc puls XQ – ideaal voor aluminium lassen van dun plaatwerk zonder vervorming of inbranden van de plaat. Naast zelf te demonstreren, was er voor de klanten ook de mogelijkheid om zelf een stuk te lassen met deze machine.

Mechafin had haar push-pull systeem meegenomen. Deze werd gedemonstreerd in combinatie met de EWM machine. Er was door de lasschool een slangenpakket neerlegt van 19 meter plus nog een lastoorts van 4 meter. Ideaal dus om lange stukken mee te lassen!

Certilas (Ceweld) was aanwezig om alles te vertellen over de juiste toevoegmaterialen tijdens het lassen van aluminium. Ook vertelde ze over de verschillende soorten legeringen en waar deze voor gebruikt worden.

Air product was aanwezig om alles te vertellen over het beste gasmengsel voor het lassen van aluminium, daarnaast hadden ze hun Integra cilinder meegebracht. Deze cilinder met ingebouwd reduceer is lichter en kleiner dan een traditionele cilinder en gaat vaak veel langer mee.

De dag was opgedeeld in twee sessies; sessie 1 van 15:00 tot 17:00 uur en sessie 2 van 18:00 tot 20:00 uur.  Voor beide sessies was de opkomst goed en waren we blij verrast door het enthousiasme van de aanwezige deelnemers. We willen alle deelnemers hiervoor hartelijk bedanken.

Vanwege het succes van deze dag gaan we een zelfde soort bijeenkomst organiseren voor staal of RVS. Heeft u hier interesse in? laat het ons dan vooral weten via: Marketing@kumoweld.nl

Bekijk hier een korte impressie van de aluminium dag