0592 - 34 6250
Korenmaat 3, Assen

Terugblik EWM Tour 2022

Op 15 & 16 december heeft Kumoweld samen met een aantal klanten een bezoek gebracht aan de innovatieve fabriek en het trainingscenter van EWM in Mündersbach Duitsland. Een terugblik op de EWM Tour 2022.

We zijn op donderdag ochtend met een luxe touringbus vol enthousiaste klanten vertrokken richting EWM.

Rond 13:00 uur s’ middags kwamen we daar aan en werden we gastvrij onthaald met een heerlijke lunch en een uitgebreide introductie van EWM. Na de introductie zijn we doorgereden naar het Wildparkhotel waar werd overnacht. Hier had iedereen de gelegenheid om zich even terug te trekken in de hotelkamer of een drankje te doen aan de bar.

Die avond hebben we genoten van een heerlijk buffet en werden we vergezeld door een aantal mensen van EWM waaronder ook Christian Usinger (assistent van de voorzitter van het bestuur), na het buffet was voor iedereen de keuze vrij om of terug te keren naar de hotelkamer, of nog een drankje te doen in de naast het hotel gelegen bar. Een aprés ski achtige bar genaamd de Steig Alm, hier was het tot diep in de nacht erg gezellig.

De volgende ochtend werden we vroeg weer bij EWM verwacht voor een rondleiding door de fabriek. Tijdens de rondleiding werd uitleg gegeven over de productie, logistiek en quality control. Bij EWM wordt eigenlijk alles in house geproduceerd en gecontroleerd, van ontwikkeling tot eindcontrole.

Na de rondleiding gingen we weer richting het EWM trainingscentrum. De groep werd in drieën gesplitst en verdeeld over de onderdelen; Automatisering, TIG en MAG. Gepassioneerde medewerkers van EWM vertelde uitgebreid over de verschillende processen zoals ForceArc, RootArc en Position Welding. Ook werden de allernieuwste technieken uitgebreid getoond en gedemonstreerd en hebben een aantal mensen zelf ook nog even kunnen lassen. De middag werd afgesloten met een luxe lunch en een bedankwoordje van EWM.

Alle klanten kregen bij het verlaten van het pand een mooie goodiebag overhandigd als aandenken aan de EWM Tour.

Rond 14:30 uur vertrok de bus weer naar Nederland en zat de EWM Tour er bijna op. Om 18:00 uur hadden we nog een laatste stop bij restaurant Kiek in de Pann vlakbij de grens in het plaatsje Twist. Hier hebben we genoten van een heerlijke schnitzel of een burger.

Rond 20:00 uur kwam de bus weer aan bij de Van der Valk in Emmen en rond 21:00 uur bij Kumoweld in Assen.

Wij als Kumoweld hebben enorm genoten van de reis en de manier waarop EWM een prachtig programma voor onze klanten en voor voor ons heeft georganiseerd. We hopen dat het voor alle deelnemers ook een mooie en leerzame reis is geweest.

bekijk hieronder de foto’s voor een impressie van de EWM Tour 2022.

TIG Welding EWM      

restaurant kiek in de pann