Lasopleidingen

HET NUT VAN EEN GOEDE LASOPLEIDING: DE KUMOWELD ACADEMY

Zoals gezegd: de technieken van het lassen blijven zich dagelijks ontwikkelen. Zowel voor Kumoweld als voor onze opdrachtgevers en relaties is het dan ook van het grootste belang om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen. Daarin verzorgt Kumoweld ook de opleidingen. Deze kunnen, in nauw overleg met opdrachtgevers, op maat worden gemaakt. De opleidingen geven wij zowel op locatie bij de opdrachtgever danwel bij Kumoweld in de Academy te Assen.

Kumoweld staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als Erkend Opleider. Deze erkenning betekent dat wij met onze handvaardigheids-, en kaderopleidingen voldoen aan de voorwaarden die vastgelegd zijn in de NILreglementen. Denk hierbij aan materiaal, opleidingsplan, kwaliteitsbeheersing, actuele kennis en ervaring van onze docenten. De kwaliteit van de Academy opleidingen zijn dan ook gewaarborgd.

Moderne lasschool

Bij Kumoweld krijg je les in onze eigen moderne lasschool voorzien de allernieuwste apparatuur. Wij hebben 10 volledig uitgeruste lasboxen, hierdoor is er ruimte voor maximaal 10 leerlingen. De groepen blijven hierdoor klein waardoor iedereen de verdiende individuele aandacht krijgt van onze ervaren lasdocenten. 

 

STAP-BUDGET VOOR SCHOLING EN ONTWIKKELING

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Per jaar kun je maximaal 1 STAP-opleiding doen, waarvoor maximaal 1000 euro STAP-budget toegekend kan worden. Kumoweld heeft opleidingen, cursussen en trainingen waarvoor deze vergoeding in aanmerking komt.

Wat is STAP-budget

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een initiatief van de overheid en vervangt de huidige aftrek voor studiekosten bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Hiermee wil de overheid werkenden en werkzoekenden zelf meer de regie geven over hun loopbaan: wat doe je nu in jouw baan en waar wil je beter in worden, of wat wil je als toekomstige baan en wat heb je daarvoor nodig? Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Onze lasopleidingen

Onder handvaardigheid- en praktijkopleidingen vallen de volgende opleidingen:

MIG/MAG -lassen niveaus 1 t/m 4

Het MIG/MAG lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er automatisch materiaal (lasdraad) toegevoegd door middel van een draad die vanuit de lasmachine naar de lastoorts aangevoerd wordt en de daardoor ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.

TIG-lassen niveaus 1 t/m 4

Het TIG lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er eventueel handmatig materiaal (lasdraad) toegevoegd en de ontstane lasrups (gesmolten materiaal) maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.

Booglassen met beklede elektrode (BMBE) Niveaus 1 t/m 4

Het BMBE lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten smelt de elektrode die daardoor gesmolten materiaal toegevoegd en de daardoor ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.

Autogeen lassen niveaus 1 t/m 4

Het autogeen lasproces is een lasproces waarbij een gasvlam de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er eventueel handmatig materiaal (lasdraad) toegevoegd en de door het gesmolten materiaal ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.