Onze partners

Onze partners

Bij Kumoweld ligt de nadruk op gezamenlijke verbetering, slimme oplossingen en optimale veiligheid. Wij streven naar sterke partnerschappen met onze relaties, waarbij het primaire doel is om de eindgebruiker uitstekend van dienst te zijn. Samen werken we aan een betere, slimmere en veiligere toekomst.

Samenwerking

In nauwe samenwerking met vooraanstaande bedrijven en topmerken op wereldniveau biedt Kumoweld een breed scala aan lastechnische middelen, variërend van lastechnieken tot schuur- en slijpmaterialen. Ons doel is om een allesomvattende oplossing te bieden voor het volledige proces van laswerk, vanaf het initiële idee tot en met de eindcontrole.

Binnen Kumoweld ligt niet alleen de focus op hoogwaardige product- en dienstverlening, maar ook op een nauwe samenwerking. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat ons aanbod up-to-date blijft en voldoet aan de steeds strengere eisen in de lastechnische industrie. Ons toegewijde team van monteurs staat paraat om reparaties uit te voeren, storingen te verhelpen, verificaties te verrichten en keuringen uit te voeren. Door gezamenlijke inspanningen, regelmatige trainingen en bezoeken aan fabrikanten en leveranciers kunnen we onze kennis continu verbeteren en afstemmen op de evoluerende normen in lastechnieken. Deze samenwerking staat centraal in het waarborgen van een uitmuntende service voor onze klanten.

Kumoweld partner: EWM GmbH

Als officiële partner van Kumoweld levert EWM geavanceerde lasapparatuur met een sterke reputatie op het gebied van innovatieve lastechnologie. EWM onderscheidt zich door actief betrokken te zijn bij onderzoek naar vooruitstrevende lasprocessen, wat heeft geresulteerd in innovatieve producten zoals ForceArc, ColdArc en Xnet. De Duitse werkmentaliteit van EWM, met de nadruk op "doe het goed of doe het niet", weerspiegelt de toewijding aan kwaliteit.

Een concreet bewijs van deze toewijding is de standaard 5-jarige garantie op de volledige lijn lasmachines van EWM. Als trotse partner van Kumoweld streven EWM en Kumoweld er gezamenlijk naar om hoogwaardige lasoplossingen te bieden die voldoen aan de hoge normen van Duitse precisie en de kwaliteitsstandaarden van Kumoweld.

Lees meer over EWM

Kumoweld Partner: FANUC Benelux

Als gewaardeerde partner van Kumoweld, levert FANUC Benelux industriële robots, CNC-besturingen, Robodrill (verticale freesmachine), Robocut (EDM-machine) en Roboshot (servo-gestuurde spuitgietmachine) voor de automatisering van de maakindustrie. Met lokale medewerkers verspreid over België, Nederland en Luxemburg biedt FANUC Benelux uitstekende ondersteuning op het gebied van verkoop, service en support.

Vanuit het kantoor in Mechelen, België, werkt het team van FANUC Benelux met meer dan 45 toegewijde professionals om een installed base van meer dan 10.000 FANUC-producten in de Benelux-markt te ondersteunen.

FANUC Benelux staat bekend om het leveren van hoogtechnologische producten en diensten voor factory automation, gericht op het realiseren van de meest efficiënte en productieve productie met de laagst mogelijke total cost of ownership. De combinatie van innovatieve producten, een uitgebreid assortiment, toegewijde service en wereldwijde ondersteuning maakt FANUC Benelux tot een waardevolle partner met lokale betrokkenheid. Als partner van Kumoweld dragen zij bij aan de optimalisatie van laswerkprocessen en het streven naar hoogwaardige productie.

Lees meer over Fanuc

.

Kumoweld partner: Certilas

Certilas, The Filler Metal Specialist!

Certilas houd zich uitsluitend bezig met lastoevoegmaterialen maar dan ook in de ruimste zin van het woord. Deze bewuste keuze geeft u de garantie dat alle beschikbare tijd gebruikt wordt om op alle fronten elke verbetering aan te kunnen grijpen. Hierdoor kunnen we u het beste pakket lastoevoegmaterialen aanbieden met een maximum aan know-how als het over lasmetaalkunde gaat. Al meer dan 30 jaar bezeten van lastoevoegmaterialen. Een team van echte vak idioten met een schat aan praktijk ervaring die graag voor u aan de slag gaan.

Binnen het dealerbeleid van Certilas is er een speciale plek ingeruimd voor de CEWELD® Select Dealers.

Hieronder valt ook Kumoweld, als CEWELD® select dealer heeft Kumoweld een unieke samenwerking met Certilas met oa.producttrainingen, marketingondersteuning en casebegeleiding. Bij Kumoweld kun je dus terecht voor al je vragen over het complete pakket lastoevoegmaterialen van Certilas!

Lees meer over Certilas

Kumoweld partner: Snellassen

Handmatig laserlassen is een hot item. Kumoweld wil eindgebruikers graag inspireren om verder te kijken dan huidige werkmethodes en (las)processen. Als innovator in lastechniek heeft ons lasteam de afgelopen periode de wereld over gereisd en vele merken en mogelijkheden met elkaar vergeleken. Uitgangspunt daarbij was; we doen het goed én veilig, of niet. Kumoweld is daarom partner geworden van Snellassen voor Noord Nederland. Snellassen bied dé ‘alles-in-1’ oplossing, zodat laserveiligheid gewaarborgd is.

Het proces is goed te gebruiken om snel dik- en dunwandig materiaal te lassen met minimale heatinput t.o.v. reguliere lasprocessen. Met deze machine heb je bovendien de keuze om te lassen mét, of juist zonder toevoeging van draad. De hoge snelheid (tot 3 x sneller) en geringe warmte-inbreng zorgen ervoor dat er optisch en constructief mooie lasnaden ontstaan. Ook de minimale nabewerking zorgt voor veel tijdswinst in de productiecyclus. 

Bij Snellassen staat veiligheid voorop. Hier is al over nagedacht bij het ontwerp van het apparaat. De machine zal veiligheidsvragen stellen en wordt pas vrijgegeven wanneer deze zich in een gesloten circuit bevindt. Het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen en het hebben van een omgevingsbescherming is verplicht. Daarnaast draagt Kumoweld in samenwerking met Snellassen zorg voor het opleiden van een safety officer (LSO), deze opleiding is verplicht bij het werken met een klasse 4 laser. 

Al deze onderdelen samen maken wat Snellassen anders doet dan de rest van de markt. Als Kumoweld partner kunnen we samen een totaalpakket aanbieden zodat jij veilig en zorgeloos aan de slag kan!

meer lezen over Snellassen