Automatisering

ROBOTISERING VRAAGT TOPMERKEN.

In de afgelopen decennia zijn door het tekort aan lassers steeds meer productiebedrijven gebruik gaan maken van de las-robots en las-cobots. Deze professionaliseringsslag zorgt voor een constante hoge kwaliteit en flexibiliteit. Daarnaast wordt van de uitvoerende lassers veel actuele kennis gevraagd waardoor zij zich constant in de technische mogelijkheden moeten verdiepen. Voorwaarde voor het succesvol werken met lasrobots is dat de lassers en operators over topapparatuur beschikken. Daarom werkt Kumoweld nauw samen met vele topmerken die op de diverse technische gebieden een optimale werking garanderen. Om een paar merken te noemen: EWM (lasapparatuur voor Hightech gebruik), DINSE (wereldleider in productie van robot-lastoortsen), ABB (wereldmerk in robotica en automatisering), UNIVERSAL ROBOTS (dé wereldwijde marktleider op het gebied van cobots), CEA (innovatieve koploper in industriële lasmachines), Plymovent (systemen voor afzuiging en filtratie), etc. Daarnaast werken we nauw samen met Air Products voor het aanbieden en transporteren van alle soorten industriële gassen. Kortom, deze topmerken geven ook inhoud aan jouw totale welding experience!

ABB robotics

ABB is een toonaangevende leverancier van lasrobots en complete laspakketten. Alle apparatuur en software bij één leverancier inkopen vereenvoudigt het bestellen en verkort de levertijden. En omdat alle componenten zijn ontworpen en getest om naadloos te worden geïntegreerd, kun je erop vertrouwen dat ze soepel samenwerken.

Ongeacht het lasproces dat je gebruikt, of het nu gaat om booglassen, puntlassen of laserlassen, ABB heeft de perfecte oplossing om exact aan jouw behoeften te voldoen.

Universal Robots

Universal Robots ontwikkelt collaboratieve robots die terugkerende en repeterende processen automatiseren en stroomlijnen. Met deze aanpak helpen ze veel productieafdelingen hun operators interessantere taken toe te wijzen. Hierdoor ontstaan nieuwe banen die nieuwe uitdagingen met zich meebrengen en waarde toevoegen aan het bedrijf.

UR’s cobot-oplossingen bieden de flexibiliteit en het financieel rendement die producenten nodig hebben om in elke marktsituatie te concurreren en winnen. Ze integreren duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid in elk aspect van hun activiteiten. Zo beperken ze de impact van hun producten op het milieu en vergroten ze de sociale voorzieningen. 

Advies en ondersteuning

Wil je weten of automatiseren binnen jou productie een optie is, dan kan Kumoweld je daar bij helpen. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren kunnen we je van begin tot eind adviseren en ondersteunen.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies