Automatisering

ROBOTISERING VRAAGT TOPMERKEN.

In de afgelopen decennia zijn door het tekort aan lassers steeds meer productiebedrijven gebruik gaan maken van de las-robots en las-cobots. Deze professionaliseringsslag zorgt voor een constante hoge kwaliteit en flexibiliteit. Daarnaast wordt van de uitvoerende lassers veel actuele kennis gevraagd waardoor zij zich constant in de technische mogelijkheden moeten verdiepen. Voorwaarde voor het succesvol werken met lasrobots is dat de lassers en operators over topapparatuur beschikken. Daarom werkt Kumoweld nauw samen met vele topmerken die op de diverse technische gebieden een optimale werking garanderen. Om een paar merken te noemen: EWM (lasapparatuur voor Hightech gebruik), FANUC (wereldmerk in robotica en automatisering), CEA (innovatieve koploper in industriële lasmachines), Plymovent (systemen voor afzuiging en filtratie), etc. Daarnaast werken we nauw samen met Air Products voor het aanbieden en transporteren van alle soorten industriële gassen. Kortom, deze topmerken geven ook inhoud aan jouw totale welding experience!

Fanuc

FANUC Benelux staat bekend om het leveren van hoogtechnologische producten en diensten voor factory automation, gericht op het realiseren van de meest efficiënte en productieve productie met de laagst mogelijke total cost of ownership. De combinatie van innovatieve producten, een uitgebreid assortiment, toegewijde service en wereldwijde ondersteuning maakt FANUC Benelux tot een waardevolle partner met lokale betrokkenheid. Als partner van Kumoweld dragen zij bij aan de optimalisatie van laswerkprocessen en het streven naar hoogwaardige productie.

Universal Robots

Universal Robots ontwikkelt collaboratieve robots die terugkerende en repeterende processen automatiseren en stroomlijnen. Met deze aanpak helpen ze veel productieafdelingen hun operators interessantere taken toe te wijzen. Hierdoor ontstaan nieuwe banen die nieuwe uitdagingen met zich meebrengen en waarde toevoegen aan het bedrijf.

UR’s cobot-oplossingen bieden de flexibiliteit en het financieel rendement die producenten nodig hebben om in elke marktsituatie te concurreren en winnen. Ze integreren duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid in elk aspect van hun activiteiten. Zo beperken ze de impact van hun producten op het milieu en vergroten ze de sociale voorzieningen. 

Advies en ondersteuning

Wil je weten of automatiseren binnen jou productie een optie is, dan kan Kumoweld je daar bij helpen. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren kunnen we je van begin tot eind adviseren en ondersteunen.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies